Gezonde banoffeetaart in een glaasje van Ella Woodward

Culy 8 okt 2015 Dessertrecepten

Dit heerlijke gezonde recept voor banoffeetaart komt uit het heerlijke boek Deliciously Ella van foodblogger Ella Woodward.

Voor de eerste laag:

Maal de noten in de keukenmachine in een minuut of twee tot een kruimelige mix. Voeg de amandelpasta, honing en dadels toe en laat opnieuw draaien. Stop als alles lekker kleverig is en giet een laagje van deze mix in twee glaasjes. Druk stevig aan met een lepel.

Voor de middelste laag:

Mix voor de bananenroomlaag de bananen en de amandelpasta glad in de keukenmachine. Giet dit boven op de notenlaag en zet de glaasjes 20 minuten in de vriezer om te stollen.

Voor de bovenste laag:

Maak ondertussen de karamellaag: doe simpelweg alle ingrediënten met 4 eetlepels water in de keukenmachine en mix glad.

Haal de glaasjes na 20 minuten uit de vriezer, snijd de laatste banaan in plakjes en leg die op de laag bananenroom. Giet er tot slot de karamellaag op.

Tip: Ik serveer dit graag als aparte minitaartjes in glaasjes, maar je kunt er ook een grote taart van maken in een taartvorm.

Banoffeetaart

Deliciously Ella is nu te koop in de (digitale) boekwinkel voor € 19,99.

Voor 2 personen:

Voor de eerste laag:

  • Twee mooie glaasjes
  • 70 gram pecannoten
  • 100 gram amandelen
  • 2 theelepels amandelpasta
  • 2 eetlepels rauwe honing (of ahornsiroop)
  • 2 Medjoul-dadels, ontpit

Voor de middelste laag:

  • 2 erg rijpe bananen
  • 2 eetlepels amandelpasta

Voor de bovenste laag:

  • 6 Medjoul-dadels, ontpit
  • 4 eetlepels amandelpasta
  • 1 overrijpe banaan, plus 1 banaan ter garnering
Reageer op artikel:
Gezonde banoffeetaart in een glaasje van Ella Woodward
Sluiten