Redactie
Redactie Diner 8 jun 2013
Leestijd: 2 minuten

Thuis zelf diepvriespizza’s maken

Ben je gek op pizza maar vind je kant-en-klare diepvriespizza’s te zout, te vet of gewoonweg niet te vergelijken qua smaak met een homemade variant? Vinden wij ook. Maar om nou elke keer een pizza helemaal from scratch te maken…

Veel slimmer is het om in één keer een voorraadje diepvriespizza’s te bereiden. We geven het toe, het kost even tijd, maar eenmaal gemaakt en ingevroren heb je altijd een heerlijke (en redelijk gezonde) maaltijd in huis. Je kunt de pizza’s bovendien wel drie maanden bewaren in de vriezer. Dit is high quality fastfood ten top

Het geheim van deze goddelijke pizza’s zit hem in twee dingen: je bakt de pizzabodem voor en pas dáárna maak je hem af met de topping. Dit zorgt voor een heerlijk knapperige bodem. Om te zorgen dat de pizza niet uitdroogt in de vriezer wikkel je hem eerst in plastic folie en vervolgens in een laag aluminiumfolie.

frozenpizza-1

Diepvriespizza’s maken

Plaats een vel bakpapier in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 230°.

Verdeel het pizzadeeg in tweeën, plaats elke bal op een vel bakpapier en rol uit met de deegroller. Kies zelf hoe dik of dun je de pizzakorst wilt hebben. Blijft het deeg plakken? Laat het dan eerst een paar minuten rusten en probeer het opnieuw. Herhaal voor de andere pizza.

Nu komt de truc: bak de pizzabodems voor in de oven op het vel bakpapier. Bak ongeveer 3 tot 5 minuten, totdat het deeg droog is aan de bovenkant en een beetje omhoog komt. Het deeg is nog niet bruin.

Verwijder het bakpapier en laat de pizzabodems volledig afkoelen.

Beleg de pizza’s zoals je ook zou doen als je ze meteen op zou eten. Begin bijvoorbeeld met een laag tomatensaus, dan wat groenten, vlees en als laatste de geraspte of in stukjes gesneden kaas. Je kunt er ook voor kiezen om de bodems zonder topping in te vriezen.

Plaats de pizza’s allebei apart op een vel bakpapier en vries ze (zonder af te dekken met plastic folie o.i.d.) in totdat ze volledig hard zijn. Dit duurt gemiddeld drie uur.

Haal de pizza’s uit de vriezer en wikkel er een laag plastic folie omheen. Daarna herhaal je deze actie maar nu met aluminiumfolie.

Schrijf op een stukje (masking) tape de naam van je homemade pizza of de ingrediënten van de topping. De dubbele laag bescherming zorgt ervoor dat de pizza’s niet uitdrogen in de vriezer.

Je kunt de pizza’s tot drie maanden in de diepvries op deze manier bewaren.

Zin in je pizza? Verwarm de oven dan voor op 220 graden (of de temperatuur die je normaal gesproken kiest als je een pizza opwarmt). Haal de pizza uit de folie. Als je een pizzasteen hebt bak je de pizza hierop. Gebruik anders aluminiumfolie of bakpapier. Bak de pizza’s 8 tot 10 minuten totdat ze goudbruin zijn en de kaas mooi gesmolten is.

frozenpizza-4

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.