Zoete zaterdag: kokosbollen met witte chocolade

Culy 3 okt 2015 Dessertrecepten

Ter ere van het nieuwe boek van Rutger van den Broek, Bakbijbel, staan de komende zaterdagen in het teken van Zoete Zaterdag. Elke week een heerlijk zoet recept! Met vandaag: kokosbollen met witte chocolade.

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en meng deze. Voeg als laatste de stukjes witte chocolade toe en laat het mengsel minimaal 1 uur rusten op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak met een kleine ijslepel of met (natte) handen kleine bolletje van het kokosmengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kokosbollen in 13 tot 18 minuten goudbruin en gaar.

Kokosbollen met witte chocolade

Over het boek

Het nieuwe boek van Rutger van den Broek (winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt) heet Bakbijbel.

bakbijbel-omslag-3D

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken: van amandelspijs en bladerdeeg tot Italiaanse meringue en het konfijten van citrusschilletjes. Daarnaast biedt Bakbijbel meer dan 160 bakrecepten: van tijdloze klassiekers als appeltaart en kletskoppen tot friandises en pistachepavlova.

Het boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 29,99. Tip: elke week geeft Rutger een exemplaar van zijn Bakbijbel weg via facebook.com/rutgerbakt.

Rutger6∏Fotografie Harold Pereira

Beeld: Harold Pereira

Voor ongeveer 25 stuks:

Voor het beslag:

  • 170 gram suiker
  • 190 gram geraspte kokos
  • 3 eieren
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel custardpoeder

Voor de vulling:

  • 190 gram witte chocolade, grofgehakt (melk of puur kan ook!)
Reageer op artikel:
Zoete zaterdag: kokosbollen met witte chocolade
Sluiten