Redactie
Redactie Diner 5 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Slaschuitjes met schouderkarbonade en avocado-banaansalsa

Al lange tijd is voedselverspilling een belangrijk thema. Wereldwijd wordt namelijk tonnen aan eten weggegooid, terwijl we een groot deel daarvan nog prima kunnen gebruiken. Om deze reden hebben Foodsaver en Instock de FoodSaver Challenge bedacht: een uitdaging waarbij je laat zien dat verspilling onnodig is.

Culy staat hier helemaal achter en deed mee. Onlangs ontvingen we een box met producten die anders zouden worden weggegooid en daarvan maakten we een heerlijk nieuw recept.

Het recept

Snijd de avocado in kleine blokjes, evenals de tomaten en banaan. Meng met elkaar en breng op smaak met zout, peper en het limoensap.

Hak de ui zo fijn mogelijk, evenals de peterselie of koriander. Meng met de salsa en zet apart. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin het vlees samen met de rozemarijn. Afhankelijk van de dikte duurt dit 4-6 minuten.

Snijd het vlees in reepjes en verdeel de salsa over de blaadjes sla. Leg hierop het vlees en garneer eventueel met een lepel zure room.

Serveer de slaschuitjes als voorafje of borrelhapje.

Over Instock en FoodSaver

Instock is een organisatie die voedselverspilling onder de aandacht brengt en heeft inmiddels een eigen restaurant, toko en foodtruck geopend. Hier wordt gekookt met ingrediënten (figuurlijk) afkomstig uit de afvalbak, maar die niet over de houdbaarheidsdatum zijn.

Een andere belangrijke speler is FoodSaver, een bedrijf dat vacuümmachines produceert die ervoor zorgen dat eten langer kan worden bewaard. En ondanks dat je de producten langer kunt gebruiken, gaan de smaak en versheid niet achteruit.

Ook jij kunt voedselverspilling makkelijk tegengaan. In dit artikel lees je 8 simpele tips om zelf een steentje bij te dragen. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.