Kippenboutjes met perzik en gember

Doordeweeks zijn we meestal een stuk drukker dan in het weekend, waardoor echt tijd om te koken er nog wel eens bij in schiet. Dit recept van Voedzaam & Snel is hiervoor de perfecte oplossing en is lekker, gezond en makkelijk te maken. 

Meng de ingrediënten voor de marinade met elkaar en smeer er de kippenbouten mee in. Snijd de ui in ringen, schil de perziken en snijd deze in stukjes.

Verwarm op middelhoogvuur een pan met een klontje roomboter en bak er in tien minuutjes de kippenbouten in. Schil ondertussen de gember en snijd in kleine stukjes.

Voeg het water toe samen met de ui, gember, drie kwart van de peterselie en de kaneel toe aan de kip. Breng aan de kook en laat tien minuutjes pruttelen met de deksel op de pan.

Voeg de blokjes perzik en rozijnen toe en laat nog even inkoken zonder deksel op de pan. Dit duurt ongeveer drie minuten. Controleer op de kip gaar is en serveer!

De kip:

  • 6 kippenbouten
  • 2 uien
  • 20 gram gember
  • 2 perziken
  • 50 gram gewelde rozijnen
  • 2 eetlepels fijn gehakte bladpeterselie
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • Klontje roomboter
  • 200 ml water

Voor de marinade:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1 theelepel koriander
  • 1/2 theelepel gedroogde chili peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • Snufje zout
Reageer op artikel:
Kippenboutjes met perzik en gember
Sluiten