Zo maak je thuis de In-N-Out burger na

Culy 17 dec 2016 Diner

Een beroemde Amerikaanse burger is die van burger joint In-N-Out. Twee runderpatty’s, groot en platgeslagen, met een heerlijke cocktailsaus en gekarameliseerde uien. Zo maak je ‘m thuis!

Verhit de plantaardige olie op hoog vuur in de koekenpan en karameliseer de uien. Breng op smaak met zout en peper en bak tot goudbruin van kleur. Haal de gebakken uitjes eruit en laat de pan staan (maak deze niet schoon).

Maak de saus door alle ingrediënten hiervoor te mengen, zet eventjes opzij. Verdeel het vlees in twee balletjes en druk deze plat tussen ingeolied bakpapier en een bord (zie de video voor instructies).

Dezelfde koekenpan waar je de uien in gebakken hebt, zet je nu op hoog vuur met wat extra olie. Bak de twee hamburgers met wat zout en peper goudbruin in de pan. Leg in de laatste minuten de plakjes kaas op de burgers. Laat rusten in de pan tot de kaas een beetje gesmolten is.

Halveer het broodje en besmeer het onderste gedeelte met de saus. Doe daarop de sla, gekarameliseerde uien, de plak tomaat en de twee hamburgers op elkaar. Sluit af met de deksel van het broodje.

zo-maak-je-thuis-de-in-n-out-burger-na2zo-maak-je-thuis-de-in-n-out-burger-na

Voor 1 burger:

  • Plantaardige olie, om in te bakken
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • Zout en peper
  • 225 gram rundergehakt
  • 2 plakjes cheddar kaas
  • 1 hamburgerbroodje
  • Romaine sla, dun gesneden
  • 1 dikke plak vleestomaat

Voor de saus:

  • Ketchup
  • Mayonaise
  • 1 augurk, fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel peterselie
  • Zout en peper, naar smaak
Reageer op artikel:
Zo maak je thuis de In-N-Out burger na
Sluiten