Sardines (uit een kek blikje) met gegrilde groenten

Culy 6 apr 2017 Recepten

De duurzame sardines van Fish Tales (je weet wel, dat fijne vismerk van Bart van Olphen) zijn vanaf deze week verpakt in té cool Nederlands artwork. Dat verdient een pluim – en een goed receptje.

De nieuwe verpakkingen zijn geïnspireerd door de Portugese en Franse kunst-in-blik en gemaakt door Nederlandse illustratoren en kunstenaars. De nieuwe verpakkingen moeten de sardines de aandacht geven die ze verdienen. Sardines zijn namelijk te gek; ze zijn lekker, betaalbaar en behoorlijk goed voor je.

De sardines in de gezellige blikjes liggen vanaf deze week in de winkel (o.a Albert Heijn). Oja: Bart heeft ook sinds kort een compleet vernieuwde website met héél veel fijne recepten.

Het recept

Besprenkel alle groenten met wat olijfolie en gril ze 20 minuten in de oven op 180 graden.

Snijd ondertussen de chorizo in kleine stukjes.
 Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan.
 Bak de chorizo kort in de olie. Haal uit de pan en giet de helft van het
vrijgekomen vet af. Zet de chorizo apart.
 Bak de tomaat en de knoflookstukjes op middelhoog vuur in het vet.
 Haal de tomaat van het vuur en voeg de chorizo toe.

Leg de groenten, tomaat en chorizo op een groot bord.
 Leg de burrata of de mozzarella op de groenten en breng de schotel op smaak met zeezout en zwarte peper.
 Dien op met de sardines en parten citroen.

 

Voor 4 personen:

  • 1 courgette, in plakken gesneden
  • 1 rode puntpaprika, in plakken gesneden
  • 1 gele paprika, in plakken gesneden
  • 1 aubergine, in plakken gesneden
  • 2 rode uien, in parten gesneden olijfolie
  • 1 zachte chorizo (of een stuk harde chorizo van 10 cm)
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 3 tenen knoflook, in grove stukken gesneden
  • 1 burrata of mozzarella
  • Grof zeezout
  • Zwarte peper uit de molen
  • 2 blikjes sardines in water of olijfolie (elk 120 gram), uitgelekt
  • 1 citroen
Reageer op artikel:
Sardines (uit een kek blikje) met gegrilde groenten
Sluiten