Redactie
Redactie Dessertrecepten 1 apr 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy ontdekt Thailand: heerlijk recept voor supersimpel bananen-ijs

Culy’s Monique is momenteel op een culinaire trip in Thailand, om de lekkerste eetadresjes te spotten in Bangkok en de regio daaromheen én om de lokale smaken, geuren & kleuren te ontdekken. Vandaag: een heerlijk recept voor supersimpel bananen-ijs, geleerd  van de eigenaar van een ecologische boer in Thailand.

Lees ook: het report over de niet te missen floating market van Amphawa.

Op bezoek bij de Thai Organic Farm (‘Rai Pluk-Rak’) in de Thaise regio Amphawa, leren we van de eigenaar heerlijk bananen-ijs maken. Slechts enkele superverse ingrediënten en een paar simpele stappen, en ons toetje is gemaakt. En het leuke is: je kunt het thuis easy peasy namaken!

Zie de ingrediëntenlijst hiernaast.

De bananen moeten eerst 48 uur in de koelkast, of een paar uur in de vriezer. Ook de melk moet goed (koelkast)koud zijn. Snijd de bananen in plakjes en doe samen met de melk en suiker in een blender. Limoen uitpersen en het sap erbij voegen.

Goed blenden! Doe vervolgens het mengsel 20 min in een ijsmachine. Niet in het bezit van een ijsmachine? Don’t worry, schep het romige mengsel in een diepvriesbakje (bijvoorbeeld een oud roomijsbakje), zet in de vriezer en roer regelmatig door.

Aroi maak! (= heel erg lekker :-))

culy.nl-0003culy.nl-0004culy.nl-34culy.nl-0006

Houd Culy.nl in de gaten voor nog veel meer culinaire verrassingen van Thailand.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.