Culy
Culy Koekjes 15 juni 2013

Zelf bitterkoekjes maken

Bitterkoekjes zijn zo simpel om zelf te maken, dat je je na afloop zult afvragen waarom je het nooit eerder hebt gedaan. Wij gebruikten het recept van Rudolph van Veen en maakten er vervolgens deze heerlijke bitterkoekjesbavarois mee.

Let overigens wel op dat je blanke amandelen gebruikt, en niet die met een bruin velletje. Zijn dat de enigen die je kunt vinden? Blancheer ze dan twee minuutjes en schuif de velletjes ervan af. Bitter amandelextract koop je online hier, bij delicatessenzaakjes en sommige apotheken.

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Verwarm je oven voor 190 graden.

Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak met een paar druppels bitter amandelextract. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. Bak de koekjes in ongeveer tien minuten goudbruin en gaar.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Zelf bitterkoekjes maken
Sluiten