Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 11 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: knapperige wonton-taco’s met pekingeend en hoisin

Ook zo’n zin in pekingeend? Je kunt ons er ‘s nachts voor wakker maken. En dat geldt ook voor deze knapperige wonton-taco’s met pekingeend en hoisin. Ze zien er misschien indrukwekkend uit, maar ze zijn heel makkelijk om te maken.

We worden regelmatig overvallen door een verlangen naar pekingeend. Die sappige eend met dat knapperige korstje, dat zachte pannenkoekje en die heerlijke hoisinsaus. Zelf pekingeend maken is meestal geen eenvoudig klusje en zie ook maar eens aan die pekingeend-pannenkoekjes te komen. Da’s nog best lastig.

Daarom bedachten we dit recept voor knapperige wonton-taco’s die we vullen met dunne plakjes gemarineerde eendenborst, komkommer, lente-ui en een heleboel hoisinsaus. De taco’s geven het effect van het knapperige velletje van pekingeend, zoals je die in Chinese restaurants krijgt. Ontzéttend lekker!

Wonton-taco's met pekingeend
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Hoe maak je wonton-taco’s?

De wonton-taco’s maak je door wontonvelletjes in te smeren met wat olie en ze te draperen over het rekje van je oven (twee spijlen per taco). We hebben het ook geprobeerd over de rand van een ovenschaal, maar dat was geen succes. Het is belangrijk dat je een beetje ruimte creëert in de taco’s voor de vulling, dan wordt het een soort ‘bakje’. Op een ovenrooster gaat dat perfect!

Je kunt de vellen kopen bij de toko (vriezer). Zorg wel dat de wontonvelletjes van te voren ontdooid zijn.

Wonton-taco's met pekingeend
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Wonton-taco’s met pekingeend

Snijd met een scherp mes ruitjes in het vetlaagje op de eendenborst, van ongeveer een halve centimeter diep. Wrijf ze daarna in met de five spice en doe dan de rest van de ingrediënten voor de marinade erbij.

Leg de eend tenminste een half uur in de marinade, maar je kunt dit bijvoorbeeld ook al de avond van tevoren doen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en leg de eend erin, op de vetkant. Bak ongeveer 6 tot 8 minuten, tot de vetlaag is weggesmolten tot een krokant korstje. Draai de eend om en leg nog 3 minuten onder de grill van je oven.

Laat het vlees daarna 10 minuten rusten op een snijplank (eventueel onder een stukje aluminiumfolie). Snijd er daarna mooie reepjes of plakjes van en houd de eend warm.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bestrijk de wontonvellen met een kwastje aan beide kanten met een beetje olie en drapeer ze over de spijlen van een (schoon) ovenrekje. Zorg dat elk velletje over de breedte van twee spijlen wordt uitgestrekt: zo creëer je genoeg ruimte in de wonton-taco’s om ze straks goed te kunnen vullen.

Bak ze in 5 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Dit moet je misschien in porties doen, want ze mogen elkaar niet overlappen. Let ook goed op dat ze niet verbranden (het kan hard gaan).

Vul de wonton-taco’s met wat reepjes komkommer en lente-ui, wat eend en verse koriander. Maak naar smaak af met hoisinsaus en Sriracha.

Wonton-taco's met pekingeend
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy