Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 13 mrt 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: simpel wokgerecht met biefstuk, groene paprika en bimi

Een wokmaaltijd is voor ons een typisch gerecht waarvan we vergeten hoe lekker het is, tot we het weer een keer maken. Ook deze simpele “wok” met biefstuk, groene paprika en bimi had weer dat effect op ons. Echt verrássend lekker!

En hou je vooral niet in om deze wokmaaltijd met biefstuk te serveren met koolhydraten naar keuze. Eiernoedels doen het hier erg goed bij, of rijst. Al vinden wij dat ‘ie eigenlijk niet eens veel meer nodig heeft…

Simpele wok met biefstuk, groene paprika en bimi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Wokmaaltijd met biefstuk, groene paprika en bimi

Doe de reepjes biefstuk in een kom of bakje en voeg de sojasaus, de sesamolie en de maizena toe. Roer door elkaar en laat een halfuurtje marineren in de koelkast.

Zorg dat alle ingrediënten voor je wokgerecht gesneden klaarstaan voor je de pan verhit.

Verhit een wok op hoog vuur. Voeg een scheut plantaardige olie toe als de pan goed heet is. Bak de biefstukreepjes in de hete olie tot ze mooi bruin kleuren. Schep de reepjes vlees uit de pan en zet apart.

Zet het vuur een klein beetje lager en bak nu de knoflook, de groene paprikareepjes, de bimi en de groene peper. Wok een halve minuut en voeg dan de Shaoxing toe en bak nog eens mee. Voeg de biefstukreepjes opnieuw toe en wok opnieuw kort mee. Daarna is het tijd voor de suiker, het zout, de sojasaus en de witte peper. Zet het vuur op de hoogste stand en wok nogmaals 2 minuten.

Klaar? Strooi wat sesamzaadjes over de wokmaaltijd met biefstuk en serveer met rijst, noodles, of gewoon zo.

Simpele wokmaaltijd met biefstuk, groene paprika en bimi
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer wokgerechten?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.