Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 18 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: witte chocolademousse met honeycomb (een makkelijk vegan nagerecht)

Dit hemelse (vegan) nagerecht wil je serveren tijdens de feestdagen. Fluweelzachte witte chocolademousse met honeycomb en olijfolie.

Door gesmolten chocolade te mengen met silken tofu krijg je een romig toetje, namelijk een witte chocolademousse. Dat maakt dit nagerecht niet alleen vegan, maar ook super simpel om te maken. Je kunt de mousse zelfs een dag van tevoren maken. Hoe handig is dat?

Als krokante toevoeging maken we ook een vegan honeycomb; normaliter met honing, maar nu dus met ahornsiroop. Daarbij druppelen we ook olijfolie over de witte chocolademousse, zoals we hebben geproefd bij het Italiaanse restaurant Momenti in Amsterdam. En dat maakt dit een onweerstaanbaar lekker nagerecht. Niet alleen voor veganisten, maar voor iedereen rond de tafel.

Witte chocolademousse / vegan nagerecht
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Culy Homemade: vegan chocolademousse van maar 4 ingrediënten

Witte chocolademousse met honeycomb (vegan nagerecht)

  1. Smelt de vegan witte chocolade au bain-marie door een pan met water aan de kook te brengen en daarboven een hittebestendige kom of schaal te plaatsen. Breek de witte chocolade in de schaal en roer geduldig tot de chocolade volledig is gesmolten. Haal vervolgens de schaal van de pan en laat de gesmolten witte chocolade 5 minuten afkoelen.
  2. In de blender (of met een staafmixer in een mengkom) combineer je de zijden tofu met een snufje zout. Voeg dan de gesmolten witte chocolade toe en mix alles tot een luchtige, homogene massa.
  3. Verdeel deze witte chocolademousse over vier glaasjes of kommetjes en laat het geheel minstens een uur opstijven in de koelkast.
  4. Ga ondertussen aan de slag met de honeycomb. Bekleed als eerst een bakplaat met bakpapier.
  5. Meng de suiker en ahornsiroop in een pan op middelhoog vuur. Roer continu totdat het mengsel begint te borrelen en een gouden kleur krijgt.
  6. Voeg zodra het mengsel 150 graden is, of goud van kleur en stroperig is, het bakpoeder toe en roer snel door. Het mengsel zal gaan bruisen en uitzetten.
  7. Giet het mengsel onmiddellijk op de bakplaat en laat het volledig afkoelen. Breek daarna in stukken.
  8. Voeg de honeycomb toe aan de witte chocolademousse en bestrooi het vegan nagerecht met wat extra grof zeezout.
Witte chocolademousse / vegan nagerecht
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer vegan desserts:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.