Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 12 mrt 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: vegan kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn noemen we vaak in één adem met wintersport, gezelligheid en koud weer. Maar wij associëren het op de Culy-redactie ook nog ‘ns met een van onze de populairste recepten aller tijden. Een plantaardige variant van het originele recept mocht daarom niet uitblijven. Hallo vegan kaiserschmarrn!

Deze vegan kaiserschmarnn serveren we simpelweg met wat poedersuiker en met frambozenjam. Maar ga vooral los met wat je lekker vindt hè? Je hebt onze toestemming.

Culy Homemade: kaiserschmarrn met rabarber

vegan kaiserschmarrn
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Vegan kaiserschmarrn

Voeg de 25 gram suiker toe aan de rijpe banaan, samen met de sojamelk en het vanille-extract. Voeg ook het zout en de geraspte sinaasappelschil toe. Roer het met een garde door elkaar. Voeg daarna de bloem beetje voor beetje toe tot je een glad beslag hebt.

Roer het bruisend water door het beslag tot alles is gemengd.

Verhit de kokosolie op medium vuur en schenk het beslag in de warme pan.

Ziet de bovenkant er mooi droog uit en is de bodem mooi bruin? Verdeel de dikke pannenkoek dan met een spatel in vier delen en draai ‘m om. Je denkt: dit komt nooit meer goed, maar geen paniek. Dit worden straks toch slordige flarden, dus je bent goed op weg.

Laat aan de andere kant nog twee minuten bakken en ga dan helemaal los met je spatel (of twee vorken) om de stukken pannenkoek in hapklare stukjes te verdelen.

Laat indien nodig nog even garen terwijl je ze regelmatig omschept en schep op een bord. En voilà: je hebt zojuist vegan kaiserschmarrn gemaakt.

Serveer met wat poedersuiker en wat frambozenjam.

vegan kaiserschmarrn
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.