Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 25 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Culy Homemade: pindakaaskoekjes met chocolate chips en fluffy marshmallow

Deze pindakaaskoekjes zijn er eentje voor de echte bakliefhebber. Of de koekjesliefhebber dat mag ook. Brownedbutterblondie inspireerde ons met haar recept met pindakaas, chocolate chips en fluffy marshmallow. Bijzonder lekker en de moeite waard, dat mag je zeker stellen.

Fluffy marshmallow? Marshmallow fluf? Wat is dat? Dit is de smaak en consistentie als je een marshmallow roostert boven een vuurtje. Ja, dat zachte, goddelijke goedje waarvoor je de hitte van het vuur trotseert. Zóó ongelofelijk lekker.

In Amerika kun je deze fluffy marshmallow gewoon in een pot kopen in de supermarkt, maar helaas (nog) niet in de Nederlandse supermarkten. Via dit recept kun je vinden hoe je dit zelf kunt maken, maar vind je dat nog een te grote uitdaging? Je kunt ook kant en klare marshmallows kopen en gebruiken in deze pindakaas koekjes.

Wil je heel graag een pot fluffy marshmallow in huis halen – wat we heel goed snappen – dan kan dat natuurlijk altijd online.

Video: Yvette van Boven maakt marshmallows met verveine

Peanutbuttercookies
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Zelf pindakaaskoekjes met fluffy marshmallow maken

Begin met de gebruinde boter. Verwarm daarvoor de boter in een steelpan op een medium vuur. Roer regelmatig totdat de boter is gesmolten. Blijf roeren voor 4 à 5 minuten totdat je kleine stukjes bruine boter ziet zakken naar de onderkant van de pan. Giet de boter in een kom en zet in de koelkast voor ongeveer 20 minuten. De boter moet niet te zacht zijn, maar ook niet meer vloeibaar.

Terwijl de boter afkoelt, begin je met de hakken van de biscuits. Stop de biscuits in een hakmolen en hak totdat je een fijne kruimels hebt. Een hakmolen is heel snel, maar je kunt de koekjes ook in een schone doek stoppen en met een pan erop slaan.

Meng in een grote kom, de bloem samen met de biscuitkruimels, bakpoeder en het zout. Zet apart.

Meng in een staande mixer de gebruinde boter, pindakaas en suiker. Zet de mixer aan op gemiddelde snelheid voor ongeveer 4 minuten, totdat het licht en luchtig is. Voeg dan eerst het ei toe en vervolgens pas het eigeel.

Voeg het bloemmengsel rustig aan toe aan het botermengsel. Laat alles goed door elkaar mengen tot een fijn koekjesdeeg. Voeg de laatste 30 seconden 2/3 van de chocolate chips toe. Haal de kom onder de mixer vandaan en zet afgedekt 45-60 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek een ovenschaal of bakplaat met bakpapier, laat een beetje bakpapier aan de zijkanten uitsteken.

Schep 2/3 van het deeg in de ovenschaal en druk het goed aan in alle hoeken. Verdeel de marshmallow fluf of de stukjes marshmallow over het deeg. Verdeel het overgebleven deeg over de marshmallow (fluf) en verdeel de overgebleven chocolate chips eroverheen.

Bak in ongeveer 23 à 25 minuten in de oven. Laat de pindakaaskoekjes afkoelen voordat je gaat snijden.

Peanutbuttercookies
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.