Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 13 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: warme yoghurtsoep met spinazie en chiliboter

Het verwarmen van yoghurt om er vervolgens soep van te maken? Grote kans dat je ‘t even wennen vindt. Toch kunnen we je verzekeren dat deze warme yoghurtsoep met spinazie en chiliboter het maken waard is. Want als je hier eenmaal van proeft, begrijp je pas hoe logisch die combinatie is: verwarmend, hartig en weer ‘ns wat anders.

Kies voor deze warme yoghurtsoep een mooie volle yoghurt uit, zoals Griekse. De kwaliteit van de yoghurt bepaalt voor ‘n groot deel de kwaliteit van je soep.

warme yoghurtsoep met spinazie en chiliboter
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Warme yoghurtsoep met spinazie en chiliboter

Breng de bouillon aan de kook in een grote pan. Voeg de rijst toe, laat pruttelen, dek af en kook de rijst in 12-15 minuten al dente.

Neem er een mengkom bij en roer daarin de eidooier met de yoghurt, de polenta en 200 ml lauw water door elkaar. Is de rijst al dente? Voeg de rijstbouillon soeplepel voor soeplepel toe aan deze mengkom. Roer telkens met een garde tot de bouillon helemaal is opgenomen.

Doe de inhoud van de mengkom in een soeppan en verwarm op laag vuur. Voeg de oregano toe en breng op smaak met zout en peper. Laat gedurende 5 minuten al zachtjes pruttelend inkoken.

Voeg de spinazie toe en kook nog eens twee minuten, tot die mooi geslonken is. Kruid af met meer zout en peper.

Smelt de boter in een steelpannetje en roer de oregano en de peper erdoor. Haal van het vuur.

Schep de soep in kommen en lepel er wat van de warme boter over. Maak af met verse dille. Lekker met een dikke snee zuurdesembrood.

warme yoghurtsoep met spinazie en chiliboter
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer lekkere soepen?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.