Culy Homemade: warme tofu met sojadressing en sesam

Deze warme tofu met sojadressing en sesam smaakt alsof je ‘m bij een traditioneel Japans restaurant hebt besteld. Daarentegen is ‘ie zó makkelijk om te maken, dat je je helemaal suf lacht.

Je kunt voor dit gerecht zowel gewone tofu als zijde tofu (ook wel bekend als silken tofu) gebruiken. Net wat je lekker vindt!

Wij gebruikten gochugaru om de saus wat pit te geven. Deze gedroogde Koreaanse chili is heel mild. Gebruik eventueel pul biber (aleppopeper) of gewone gedroogde chili als alternatief.

Dit gerechtje is heerlijk in plakjes bij de borrel of op een kommetje rijst met wat spinazie of paksoi.

> Ook lekker: gezonde wraps met gegrilde tofu in hoisinsaus

Warme tofu in sojadressing
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Warme tofu met sojadressing

Haal de tofu uit de verpakking, spoel af onder koud water en leg in een klein pannetje. Vul met koud water tot de tofu net onder staat. Verwarm op laag vuur (niet laten koken) en houd de tofu op deze manier warm.

Plet de knoflook, hak fijn en bestrooi met een beetje grof zout. Wrijf met het lemmet van een keukenmes tot een pasta.

Meng de knoflook in een kommetje met de andere ingrediënten voor de saus.

Haal de tofu uit het warme water, leg op een bord en lepel de sojadressing eroverheen. Bestrooi met de sesamzaadjes, de bosui en de nori.

> Ook interessant! Tofu: dit zijn de soorten en zó maak je het lekker

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: warme tofu met sojadressing en sesam
Sluiten