Redactie
Redactie Diner 24 dec 2014
Leestijd: 1 minuut

Waanzinnig kaas-uienbrood van Miljuschka

Miljuschka Witzenhausen kun je kennen als actrice en ex-VJ, maar ze is vooral ook een goodlooking mommy én foodie in hart en nieren, met een grote liefde voor groenten. Ze deelt heerlijke recepten uit haar eigen keuken met Culy-lezers én sinds kort op haar eigen blog Food My Favorite Dish. Vandaag maakt ze een waanzinnig kaas-uienbrood. 

“De ui wordt als je het mij vraagt zwaar ondergewaardeerd. Want geef toe, hoe vaak is ui bij jou een hoofdrolspeler aan tafel? Ik ben dol op de look-familie: gepofte knoflook voor door de boter, uiensoep en natuurlijk uienbrood, daar kan ik op leven.

Dit uienbrood doet de broden die dezelfde naam dragen bij de bakker blozen. Het is perfect als lunch voor op het werk of als vegetarische maaltijd met een salade ernaast.”

* Voor dit recept heb je een vuurvaste tarte tatin vorm nodig. Heb je die niet? Gebruik dan een (ovenbestendige) koekenpan. 

Het recept

Verwarm je oven op 220 graden. Smelt de helft van de boter in de tarte tatin vorm en bak hierin de uien met een flinke snuf zout en de tijm gedurende 20 minuten op zacht vuur. Giet de droge vermout erbij en laat nog 15 minuten bakken.

Meng 150 gram van de kaas met de overige ingrediënten. Kneed het tot een stevige bal. Meng de overige kaas door de uien. Heb je een pan gebruikt? Verdeel dan het uienmengsel over de bodem van een ronde ovenschaal. Maak van de deegbal een platte koek die de bovenkant van de vorm afsluit. Druk goed aan op de uien.

Bak het brood ongeveer 10 minuten in de oven. Verlaag de temperatuur dan naar 170 en bak nog eens 15 minuten.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.