Goddelijke garnalentosti van brioche (ook megalekker als borrelhapje!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F04%2F3_Garnalenbrioche-hapje.jpg)
Tosti-lovers, opgelet. We zijn dol op een goeie ham-kaas, maar soms wil je iets… spannenders. Iets dat je smaakpapillen even wakker schudt. Eentje voor in je lijstje met favoriete tostirecepten. Nou, dit is ‘m. Deze garnalenbrioche-tosti is alles wat je wil op een luie zondag, een brakke zaterdagochtend of bij een brunch die nét iets chiquer mag zijn dan standaard uitsmijters en sap uit pak.
En ja, we weten dat je bij het woord ‘tosti’ misschien denkt aan dat vergeten tosti-ijzer achterin je keukenkast. Maar geloof ons: deze variant verdient alle aandacht, en behoort absoluut tot een van de lekkerste tostirecepten (ooit).
Oké, eerlijk: op de foto’s wint deze tosti geen beautywedstrijd. Maar hé – wie wil er nou een model op z’n bord als je ook deze smaakbom kunt krijgen? Want zodra je een hap neemt, weet je genoeg.
We maken ’m met brioche – je weet wel, dat lichtzoete, fluffy brood dat al lekker is als je er alleen maar naar kíjkt. Maar de echte magie zit ‘m natuurlijk in wat ertussen zit: een smeuïge garnalenpasta met gember, koriander en sesam. Pittig, fris, hartig, knapperig… alle elementen zitten erin!
Goddelijke garnalentosti maken
Voor het garnalenmengsel
- Voeg de garnalen, bosui, koriander, gember, sesamolie en zout toe in een mixkom.
- Mix en prak tot een homogene pasta.
- Voeg op gevoel wat maizena toe om de pasta een betere textuur te geven
Voor de tosti
- Beleg één van de twee plakken brioche met het garnalenmengsel. Leg het andere plak er bovenop.
- bestrijk beide kanten met boter en wat sesamzaadjes.
- Bak de tosti in de pan en druk goed aan met een spatel.
- Meng de sriracha met de mayonaise in een kommetje en serveer de tosti met de srirachamayo.
Meer tostirecepten:
- Kimchi tosti-recept met gochujangketchup (bizar lekker!)
- Tuna melt: de lekkerste tosti met tonijn en kaas
- Turkse tosti met sucuk (met een frisse dipsaus)