Redactie
Redactie Recepten 3 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Goddelijk gevulde brownies… vanuit je voorraadkast!

Stel: je krijgt onverwachts bezoek. Over een uurtje moet je ze ontvangen – én natuurlijk iets lekkers serveren bij de koffie. Geen koekje of taart meer in huis. What to do? Geen probleem: duik je voorraadkast in.

Als je zorgt dat je altijd een bakmix in je voorraadkast hebt staan, ben je altijd good to go. Natuurlijk kun je zo’n kant-en-klare mix wel aanvullen met allerlei extra lekkers, als je wilt. Wij laten je graag zien hoe.

Zie de Shoppinglist hiernaast voor je benodigheden.

Bereid het browniebeslag volgens de bereidingswijze op het pak. Hak de pecannoten en walnoten fijn. Optioneel: voor een extra diepe smaak rooster je ze even aan in een koekenpan.

Meng de noten door het beslag en roer dan voorzichtig de witte chocolate chips erdoorheen. Vul de bakvorm en bestrooi de bovenkant met het amandelschaafsel. Zet de brownies in de voorverwarmde oven en bak af.

Laat de brownies na het bakken afkoelen en snijd vervolgens in mooie stukjes. Heb je iets minder tijd omdat je gasten al voor de deur staan? Serveer ze nog warm, eventueel met een bolletje ijs uit de vriezer, een toef slagroom of gewoon je allelerkkerste cappuccino. Geniet ervan!

Extra versiertip: Wil je de brownie nog bijzonderder maken? Maak met (homemade) chocoladesaus een mooie drizzle over de brownie en het bordje. Je kunt ook een fruitige saus nemen, zoals frambozensaus. Zo uit een potje, of zelf gemaakt door fruit even te verwarmen met wat suiker en te pureren. Een goede stuif poedersuiker overheen maakt het af.

Bron: flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.