Homemade chocoladesaus die hard wordt

Culy 14 jun 2012 Dessertrecepten

De titel voor dit artikel was nog niet zo makkelijk; hopelijk snappen jullie culy’s wat we bedoelen! De chocoladesaus die vaak over roomijs gegoten wordt, die na een minuutje hard wordt en zo’n lekker ‘korstje’ om je ijs maakt. Wij hebben nu het recept voor jullie om dit thuis na te maken!

In een hittebestendig schaaltje meng je de chocolade (grof gehakt) en de kokosolie. Verwarm 30 seconden in de magnetron, roer goed door, en dan weer 30 seconden, roeren, totdat het mengsel mooi gesmolten is. Niet te snel te hard willen verwarmen!. Je kunt dit natuurlijk ook au bain-marie doen.

Zet opzij om af te koelen en giet daarna over ijs. Magic!

Heb je geen kokosolie in huis maar wel chocolade? Dan kun je de chocolade ook temperen!

Chocolade ijs stock3

  • 200 gram chocolade, grof gehakt
  • 2 eetlepels kokosolie
Reageer op artikel:
Homemade chocoladesaus die hard wordt
Sluiten