Teriyaki spareribs uit de airfryer van Jamie Oliver
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FTeriyaki-spareribs-credits-David-Loftus.jpg)
Jamie Oliver weet waar wij van houden en dus ook dat we met z’n allen de airfryer hebben omarmd in onze huishoudens. In zijn nieuwe kookboek ‘Easy Airfryer’ reageert hij op dat waar zijn lezers om vragen: makkelijke recepten die de veelzijdigheid van de airfryer aantonen. Zo maak je in een handomdraai deze waanzinnige teriyaki spareribs. Oh mèn, zo lekker…!
Had jij ooit gedacht dat je teriyaki spareribs kunt maken in de airfryer? Wij zagen ‘m ook niet aankomen. Jamie Oliver leert je in zijn nieuwe boek ‘Easy Airfryer’ hoe je álles uit dit handige keukenapparaat kunt halen. Van soep tot salade en van pasta tot toetjes; waar een wil is, is een airfryer. Eh, of zoiets.
Maak bijvoorbeeld Jamie’s rommelige pompoenlasagne, Caesar met kip of vis met citroen, piepers en spinaziesaus. En ja: we hebben het hierbij nog steeds over de airfryer!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FJamie_airfryer-boek.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FTeriyaki-spareribs-credits-David-Loftus.jpg)
Teriyaki spareribs uit de airfryer
- Haal de mand uit de lade van de airfryer of zet er een passende ovenschaal in, doe de suiker, sojasaus en azijn erin, en giet er 300 ml water bij. Schil en pel de gember en knoflook, rasp ze erbij en voeg de maïzena toe. Meng alles goed
- Wrijf de back ribs in met een beetje olijfolie en een snuf zeezout, en leg ze in de mand (snijd het rack zo nodig doormidden). Zet de airfryer 50 minuten op 160 °C aan, of tot het vlees mals is en heerlijk krokant begint te worden.
- Haal de mand voorzichtig met een keukentang uit de pan, leg de ribben erin en keer ze een paar keer om in de saus. Bak ze zo nog 5 minuten op 200 °C, of tot de saus op de ribben stolt en donker wordt, en de saus lekker dik is.
- Snijd de ribben los. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in ringetjes en strooi ze erover. Giet de rest van de saus in een kommetje, om te dippen. Heerlijk met sticky rijst en frisse seizoensgroenten.
Energie: 394 kcal, vet: 19,4 g, verz. vet: 7,6 g, eiwitten: 28,4 g, koolhydraten: 28 g, suikers: 23,6 g, zout: 2,6 g, vezels: 0,3 g
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FAirfryer-kookboek-jamie.jpg)
Easy Airfryer van Jamie Oliver – groots & geweldig lekker eten (Kosmos Uitgevers) is nu te koop
Meer airfryer recepten:
- Eenpersoons kaasfondue uit je airfryer: gebakken camembert met paddenstoelen
- Lekker bijgerecht uit de airfryer: mini pompoenhasselbacks van Triptyque
- Crispy bloemkool met miso-mayonaise uit de airfryer (zie hier maar eens vanaf te blijven)