Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten 2 feb 2025
Leestijd: 2 minuten

Minestronesoep op z’n Koreaans met dashi en kimchi

The best of both worlds? Dat moet deze liefdesbaby tussen Korea en Italië wel zijn! Deze minestronesoep met Koreaanse smaakmakers warmt je op tijdens koude dagen en krijgt veel van zijn smaak door een enorme berg kimchi.

In Korea worden soortgelijke soepen vaak gegeten met varkensvlees, maar op de Culy-redactie vonden we dat een pasta net zo vullend en lekker is als onze knorrende vriend.

10x de lekkerste Koreaanse recepten op een rij

De smaak in de soep is namelijk vooral afkomstig van de kimchi. Zelf maken is een must, maar als je daar geen tijd, zin of geduld voor hebt, raden we je aan de beste kimchi in huis te halen die je kunt vinden; je zult je verbazen hoeveel verschillende soorten je tegenkomt!

Koreaanse Minestrone
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Recept: minestronesoep op z’n Koreaans

  1. Zet een soeppan op medium hoog vuur en verwarm daarin een eetlepel zonnebloemolie.
  2. Rasp de tenen knoflook en bak deze samen met 1 theelepel chilivlokken 1 tot 2 minuten in de warme olie zonder dat de knoflook verbrandt.
  3. Voeg de kimchi toe en bak het geheel 7 minuten tot de kimchi begint te karamelliseren.
  4. Schenk de dashi en de bouillon in de pan, roer door elkaar en laat 30 minuten op heel laag vuur trekken zonder dat het kookt.
  5. Breng na een half uur de pan aan de kook en voeg de orecchiette toe. Kook ongeveer 7 minuten met het deksel op de pan.
  6. Maak ondertussen de enoki schoon, snijd de bosui in stukjes van 2 centimeter lang en snijd de silken tofu in grove blokjes van 7 bij 7 centimeter.
  7. Draai het vuur uit en voeg de enoki, bosui en silken tofu toe aan het geheel. Zorg dat alles onder staat en laat met deksel op de pan 5 minuten trekken. Breng eventueel op smaak met extra dashi.
  8. Verdeel de minestronesoep over 4 kommen en serveer met nori en eventueel extra kimchi.
Koreaanse Minestrone
Bron: Melvin Sturm voor Culy

Meer Koreaanse recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.