Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 24 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Vietnamese springrolls uit Wereldse smaakmakers

Maak van je keuken een smaakbibliotheek! Dát is de inspirerende boodschap die Pascal Jalhay meegeeft in zijn nieuwste boek: Wereldse smaakmakers. Een boek dat iedere (aankomende) keukenprins of keukenprinses kan gebruiken in zijn basisrepertoire. Pascal neemt je mee over de hele wereld en geeft je de geheimen prijs van condimenten, sauzen en smaakmakers van Chili tot India tot Korea. Culy mag het recept van Vietnamese springrolls uit dit boek prijsgeven.

Pascal: “Gebakken loempia’s kennen we wel, maar in Vietnam worden loempia’s niet altijd gefrituurd. Daar worden groenten-, vlees- of vismengsels met kruiden op smaak gebracht en in gewelde rijstvellen gerold en geserveerd met een saus en een bijgerecht. Minstens zo lekker en veel gezonder.”

Vietnamese springrolls
Bron: Pascal Jalhay - Wereldse smaakmakers

Vietnamese springrolls maken

Doe de glasnoedels in een kom en giet er kokendheet water over, en laat 5 minuten wellen. Giet de glasnoedels goed af, laat iets afkoelen en snijd in stukjes. 

Verhit de olie in een pan en bak hierin op laag vuur de sambal en knoflook tot het gaat geuren. Zet het vuur uit en voeg de overige ingrediënten (zie ook de extra opties), met uitzondering van de rijstvellen, toe en laat afkoelen. 

Laat de rijstvellen een voor een 1 minuut wellen in warm water tot hij plooibaar is. Haal elk vel voorzichtig uit het water en laat uitlekken op een schone theedoek. Leg een rijstvel op een schoon werkblad en verdeel wat van de vulling over het midden; laat de uiteinden vrij.

Vouw één kant van het rijstvel in de lengte over de vulling, vouw dan de korte kanten dicht en rol het bundeltje strak op. Leg de loempia’s met de naad naar beneden op een schaal; serveer met hoisin-dipsaus of Vietnamese loempiasaus.

Een lekker recept hiervoor kun je vinden in het boek van Pascal…

Wereldse smaakmakers
Bron: Bol.com

Wereldse smaakmakers van Pascal Jalhay is nu online te koop voor €32,- 

Gado gado springrolls van Pauline

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.