Redactie
Redactie Recepten 6 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

Verrukkelijke no-waste broodtaart

Je kent het vast wel: een stuk oud brood staart je aan terwijl er al een nieuw, vers broodje naast ligt. Raden welke snee je kiest… Zonde. Met dit recept tover je je droge brood om tot een fantastische, zompige broodtaart. Dat wordt restjes brood verzamelen om elke week zo’n taart te kunnen maken! 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de melk, appelmoes, rozijnen, kaneel en suiker in een kom. Breek de eieren open en meng erdoorheen. Snijd het brood in blokjes en doe het in een andere kom.

Giet het melkmengsel over het brood en laat ongeveer 15 minuten weken tot het brood doorweekt en zacht is.

Voeg eventueel nog wat melk toe als het brood nog niet overal vochtig is. Hoeveel melk je precies nodig hebt, hangt af van het soort brood dat je gebruikt. Vet een ruime bakvorm in met boter en giet het broodmengsel in de vorm. Druk het een beetje aan met de bolle kant van een eetlepel. Besprenkel de bovenkant rijkelijk met suiker en kaneel. Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, en check daarna even met een satéprikker of de taart gaar is.

Serveer warm, eventueel met een flinke dot slagroom of vanille-ijs erbij, maar zonder is hij ook al heerlijk.

Bron: mhaithaca

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.