Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 19 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: vega okonomiyaki met shiitake en kool

Okonomiyaki is die heerlijke Japanse, hartige pannenkoek. Na onze variant met bacon werd het tijd voor ‘n vega okonomiyaki met shiitake. En die is minstens even lekker!

Okonomiyaki is typisch zo’n gerecht dat indrukwekkend klinkt (geef toe, die náám!), maar razend makkelijk te maken is. Dat ontdek je echt pas wanneer je het zelf een keer hebt gemaakt. Probeer het maar eens!

Okonomiyaki: heerlijke hartige Japanse pannenkoeken

Vega okonomiyaki
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de vega okonomiyaki

Klop de eieren los en voeg de bloem en paddenstoelenbouillon toe. Roer de kool, de geraspte aardappel en de gesnipperde bosui erdoorheen (houd een klein beetje achter voor de garnering) en voeg een snuf zout toe.

Check even of je een mooi pannenkoekenbeslag hebt. Is het nog wat te dik, voeg dan wat meer bouillon toe. Je kunt ook altijd meer bloem toevoegen als de consistentie wat dikker mag.

Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat zonnebloemolie toe. Giet het beslag voor de okonomiyaki in de pan en zorg dat het mooi is verdeeld: we willen een mooie, ronde pannenkoek!

Leg de plakjes shiitake er bovenop en dek de pan af af met een deksel. Laat ongeveer drie minuten bakken, tot de pannenkoek goudbruin begint te worden aan de onderkant.

Keer de vega okonomiyaki om in de pan (tip: leg een bord op de pan en keer de pan met bord voorzichtig – en met twee handen! – om. Laat de pannenkoek daarna vanaf het bord weer in de pan glijden). Laat nog 3 minuten bakken aan de andere zijde, of tot die kant ook goudbruin en knapperig is.

Leg het gerecht op een bord en verdeel de okonomiyakisaus en de mayonaise er in streepjes overheen (het is nu handig als je een knijpfles hebt!). Maak af met wat bosui, sushigember, zeewier en shichimi togarashi.

Vega okonomiyaki
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.