Redactie
Redactie Diner 15 okt 2015
Leestijd: 1 minuut

Slowcooked spareribs van Ron Blaauw

Op 16 oktober, Wereldvoedseldag, komt het nieuwe GOOD FOOD BOOK uit. Een heerlijk kookboek met 50 recepten van topchefs en andere culinaire helden (waaronder onze Culy-hoofdredacteur Monique!). De komende dagen plaatsen we elke dag een lekker gerecht uit dit boek.

Kruid de sparerib met met peper en zout en leg in een braadslee. Vul de braadslee met sojaolie totdat de spareribs helemaal onderstaan. Laat ze daarna 7 uur garen in de oven op 95 ºC. Als de spareribs bijna klaar zijn, ga je verder met bereiding van de rest.

Frituur de zuurkool goudbruin in frituurolie op 175ºC en laat dit op een keukenpapiertje uitlekken. Pel de gaargekookte biet en snij deze in mooie gelijke blokjes. Snijd het bosuitje in fijne ringen.

Maak een mayonaise met de eidooiers, het citroensap, de olijfolie, de plantaardige olie, zout en witte peper. Voeg hier de mierikswortel aan toe. Haal de spareribs uit de oven en laat ze afkoelen. Snij de spareribs in stukken en smeer deze in met bbq-saus.

Serveer ze met de gefrituurde zuurkool, de mierikswortelmayonaise en de bietblokjes met uienringetjes.

Het GOOD FOOD BOOK ligt vanaf 16 oktober in de winkel en webshop voor € 14,99. Door de organisatie (onderdeel van het World Food Programme van de VN) worden voor ieder verkocht boek 40 (!) schoolmaaltijden aan de kinderen in Malawi gedoneerd.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.