Dit mangotoetje (makkelijke mango tiramisu) wordt het beste deel van je maaltijd
Deze mango tiramisu is een droom van een nagerecht. Het toetje met mango is prachtig en toch eenvoudig genoeg om op een drukke dag te maken.
Mango tiramisu
We zijn gek op toetjes en hadden zin in iets nieuws. Ons idee was simpel: een fruitig en romig toetje met mango. We kwamen al snel uit bij een soort tiramisu, maar dan zonder het opgeklopte eiwit, de cacao, espresso en rum. Of de Italianen het eens zullen zijn met de naam van dit toetje is de vraag, maar dat ook zij ervan zullen smullen, staat vast.
Van zo’n prachtig geeloranje toetje met mango als deze wordt natuurlijk iedereen vrolijk. De binnenkant is heerlijk romig. Als eerste meng je gepureerde mango (haal voor gemak een blik mangopulp uit de toko!) met mascarpone en opgeklopte slagroom. Voor de lange vingers dus geen espresso en rum, maar een mengsel van mangopuree en water.
Matcha is de reden waarom iedereen ineens knijpfruit voor baby’s wil inslaan
Wat je krijgt is een gelaagd toetje, geserveerd in schaaltjes of glaasjes, met daarbovenop een prachtige mangoroos. Die roos ziet er intimiderend uit, maar is in feite een fluitje van een cent. Snijd de mango in dunne plakjes en rollen maar. Decoreren kan natuurlijk ook met mangoblokjes voor gemak. Het gaat immers om de smaak.
Makkelijk toetje met mango maken
- Doe 250 gram mascarpone in een grote kom en klop deze los. Voeg daarna 200 ml mangopuree of pulp toe en meng tot een glad mengsel.
- Klop 200 ml slagroom samen met 50 gram poedersuiker en 1 theelepel vanille-extract in een andere kom. Voeg daarna toe aan het mango-mascarponemengsel en vouw voorzichtig tot het gemengd is.
- Zet de schaaltjes klaar.
- Doe de overgebleven 50 gram mangopuree of pulp in een diepe kom samen met 50 ml water en mix. Dip de lange vingers één voor één in het mengsel en verdeel over aan de glaasjes.
- Doe een schep van de room bovenop de lange vingers en volg met een nieuwe laag lange vingers. Ga door tot de room van het toetje met mango op is.
- Laat de mango tiramisu minimaal 4 uur rusten in de koelkast.
- Schil de mango’s en snijd per mango 2 grote plakken, zo dicht mogelijk tegen de pit aan. Snijd de mango vervolgens in dunne plakken en druk één kant op om er zo een lange sliert van te maken. Rol deze vervolgens op tot een mooie roos.
- Leg de mangoroos bovenop het toetje met mango en serveer direct.
De lekkerste recepten met mango:
- Dit dessert moet je proberen: Hong Kong mango pancakes
- Binnen 30 minuten is het klaar: mango-fool met yoghurt en kardemom
- Het is zacht, zoet, scherp en allesbehalve oubollig: mangochutney
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FProfielfoto.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FToetje_met_mango_tiramisu_5.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FToetje_met_mango_tiramisu_8.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FToetje_met_mango_tiramisu_1.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F07%2FToetje_met_mango_tiramisu_9.jpg)