Culy Homemade: noodlesalade met grapefruit, radijsjes en kokos

Culy 2 mei 2016 Recepten

Door een recept van Marley Spoon raakten we geïnspireerd om dit gerecht te maken. Een frisse noodlesalade met grapefruit, radijsjes en kokos.

Kook water en week de soba noodles in een kom, ongeveer 7 minuten. Giet daarna af en spoel koud om het garen te stoppen.

Rooster de kokosrasp 2 minuutjes tot goudbruin in een kleine koekenpan. Haal van het vuur en strooi op een bordje om af te koelen.

Snijd de bosuitjes en rode peper fijn. Schil de grapefruit, snijd uit de helft partjes en knijp de rest uit en vang het sap op in een grote kom. Meng dit sap met de honing en olijfolie en voeg de fijngesneden bosuitjes en rode peper toe. Breng op smaak met peper en zout. Je dressing is klaar!

Snijd de stronk van de Chinese kool en snijd de kool kool in superdunne reepjes. Maak de radijsjes schoon en snijd in dunne plakjes. Hak de kruiden fijn.

Doe de kool, radijsjes, noodles en kruiden bij de dressing en meng goed. Serveer de salade met de partjes grapefruit en de kokosrasp.

Frisse noodlesalade

Voor 2 personen:

  • 1 grapefruit
  • 1 Chinese kool
  • 1 verse rode chilipeper
  • 2 bosuitjes
  • 15 gram honing
  • 50 gram kokosrasp
  • 100 gram radijsjes
  • Bosje (Thaise) basilicum
  • Bosje verse munt
  • 300 gram soba noodles
  • Zout en peper
  • Extra vergine olijfolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: noodlesalade met grapefruit, radijsjes en kokos
Sluiten