Redactie
Redactie Dessertrecepten 23 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Tiramisu met mango van Mathijs Vrieze

Onlangs interviewden we tv-kok Mathijs Vrieze voor Culy’s rubriek “De smaak van”. Dat interview kun je hier lezen. Ook deelde Mathijs zijn favoriete recept met ons: liefdevolle tiramisu met mango.

Een originele tiramisu bevat veel calorieën, daarom maken wij een gezonde variant door een deel van de slagroom en mascarpone te vervangen door magere Franse kwark. Begin met het zetten van de koffie en laat deze afkoelen. Door de koffie kun je eventueel een klein scheutje likeur doen, dit zorgt voor een extra feestelijk tintje. Roer de mascarpone los in een ruime kom en meng hier de Franse kwark doorheen. Was de sinaasappelschil goed en roer de geraspte schil ook door de mascarpone. De sinaasappel geeft een geweldige frisse smaak! In een andere kom klop je de slagroom luchtig met vier schepjes suiker. Spatel voorzichtig de helft van de slagroom door het mengsel van kwark en mascarpone en als dat gemengd is, mag de rest er ook bij. Hou het luchtig!

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd met een scherp mes de lange vingers in stukjes. Verdeel laagje voor laagje alle feestelijke ingrediënten over de glazen. Dip de stukjes lange vingers eerst kort in de koffie voordat je ze in de glazen schept. Behalve het bovenste laagje, die blijven dan lekker knapperig. Laat de tiramisu een uurtje in de koelkast staan en garneer vlak voor het serveren met een snufje cacao. Smullen maar!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.