Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 5 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Tip van Jet: minipizza’s met meloen en ham

Foodjournalist Jet van Nieuwkerk gaat in Jet eet mee, haar nieuwe tv-programma in samenwerking met Coca-Cola, koken en kletsen bij mensen thuis. Ze deelt haar favo recepten uit het programma met Culy. De minipizza’s met fruit mogen deze nazomer shinen op de tafel in jouw tuin (of op je balkon).

Tip van Jet Coca-Cola
Bron: Coca-Cola

We mogen nog even genieten van de (na)zomer en duimen hard dat we nog een flink aantal keren kunnen picknicken in het park of barbecueën in de tuin. Want van buiten eten, krijgen wij nooit genoeg. De buitenlucht en het liefst nog wat zonnestralen op je snoet geven toch altijd een instant vakantiegevoel.

Geen ingewikkelde kunstjes

Deze zomer is Jet het land doorgereisd om de lekkerste BBQ- en pizzarecepten te maken met de leukste groepen mensen. De recepten die zij nu met ons deelt, bewijzen wel dat er om lekker buiten te eten heus geen ingewikkelde kunstjes in de keuken nodig zijn. Het belangrijkste is natuurlijk dat je ook nog tijd overhoudt om te tafelen met je vrienden of familie.

Deze kleine ronde eenpersoonspizzaatjes maak je daarom van kant-en-klaar deeg. Even afbakken in de oven en op locatie (of vlak voor het serveren) afmaken met kleine blokjes geurige, rijpe meloen en een roosje van rauwe ham.

Zo maak je de minipizza’s

Verwarm de oven voor tot 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de pizzaatjes op de bakplaat en bestrijk ze met de bolle kant van een lepel met de tomatensaus. Laat 1-2 cm van de rand vrij.

Halveer de mozzarellabolletjes en verdeel met de snijkant naar onderen over de pizza’s. Bak de pizzaatjes in circa 12-14 minuten in de oven.

Schil intussen de meloen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Snijd of scheur de ham in de lengte in repen en rol losjes op tot roosjes.

Haal de pizzaatjes uit de oven, laat ze 5 minuten afkoelen en verdeel er de meloen, ham en een paar blaadjes basilicum over.

 

Tip van Jet: Je kunt ook rondjes uitsteken uit een rol kant-en-klaar pizzadeeg, als je geen minipizzabodems voorhanden hebt. Of vierkante pizzaatjes maken, van plakjes bladerdeeg. Paar gaatjes erin prikken en klaar. It’s hip to be square!

Jet eet mee op tv

De eerste aflevering van Jet eet mee, een tv-programma gemaakt in samenwerking met Coca-Cola, is 1 september te zien op NET 5. Jet toert in de – in totaal zes – afleveringen door het land. Ze schuift aan bij vrienden, families en sportclubs voor een maaltijd en een goed gesprek. Je kunt de afleveringen hier bekijken.

In samenwerking met Coca-Cola

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.