Het classic pizzadeeg recept
Dit artikel voor classic pizzadeeg is er eentje om te bewaren of heel ouderwets te printen, want je gaat ‘m vaak gebruiken. Als je het eenmaal door hebt, is het een piece of cake, ehhh… pizza.
Zorg dat het water een beetje lauw is. Voeg hier de suiker aan toe en daarna de gist. Roer het even goed door en zet het voor 10 minuten opzij zodat de gist zijn werk kan doen.
Strooi de bloem op je werkbank of in een diepe kom en maak een klein kuiltje in de bloem. Voeg hier het zout aan toe en giet in het kuiltje de olijfolie. Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en meng het met de hand. Kneed het deeg voor ruim 5 minuten tot een elastische bal. Strooi er eventueel nog wat losse bloem overheen zodat het deeg niet blijft plakken. Leg de bal deeg in een kom en dek het af met plasticfolie. Laat het deeg op een warme plek voor 1 uur rijzen. En na een uur heb je het perfecte pizzadeeg!
Ook interessant: