Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 27 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Thaise currysoep die in 25 minuten klaar is

Barstensvol smaak en in 25 minuten op tafel: het kan allemaal met deze Thaise currysoep. Gevuld met al je favoriete Thaise toppings als paksoi, spinazie en natuurlijk afgemaakt met rode ui, rawitpepertjes, koriander en limoen!

Hoe krijgen we ‘t voor elkaar? Dat komt doordat we deze Thaise currysoep maken met een currypasta. Zo hoef je zelf amper iets te doen.

De soep is lekker met zowel gele als groene currypasta, maar wij hebben ‘m gemaakt met rode currypasta. Die kun je vinden in de supermarkt en toko, maar wist je dat currypasta ook heel gemakkelijk is om zelf te maken? Maak er meteen een voorraadje van en vries die in porties in.

Culy Homemade: rode currypasta maken (makkelijk én handig!)

Thaise currysoep: recept

  1. Snipper een ui en voeg toe aan een diepe pan met hete olie. Voeg na 3 minuten de knoflook en gember toe en bak 2 minuten mee. Doe als laatst de currypasta erbij en bak het geheel nog 1 minuut.
  2. Voeg de blokjes kip en shiitake toe aan de pan en bak rondom goudbruin, ongeveer 5 minuten. Bak de kip niet helemaal gaar, want deze gaart verder in de currysoep. Verwijder de shiitake uit de pan en zet apart.
  3. Giet de kokosmelk erbij samen met de bouillon en breng de soep aan de kook.
  4. Laat de soep 10 tot 15 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg na 5 minuten de paksoi toe, en na 5 minuten de rest van de groente en de gebakken shiitake.
  5. Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verdeel de noedels over de kommen. Giet de soep eroverheen. Verdeel daarna de kip en de groente over de kommen.
  7. Maak de Thaise currysoep af met dungesneden rode ui, verse koriander, een schijfje limoen en gesneden rawitpepertjes.
Thaise curry soep
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Currypasta over? Maak ook:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.