Redactie
Redactie Dessertrecepten 2 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Taartje met blauwe bessen

Deze heerlijke taart is gemaakt door Goddelijke Huisvrouw en kun je prima maken met blauwe bessen uit de diepvries. Scheelt weer een hoop en zeker in dit recept zal je het verschil amper proeven. 

Voor deze taart maakt de grootte van de vorm niet heel veel uit, maar voor het voorbeeld is er eentje gebruikt met een doorsnee van 23 centimeter.

Meng in een kom de bloem, het zout en de blokjes boter door elkaar. Wrijf de stukjes boter met de bloem fijn totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Voeg eventueel wat koud water toe om een gelijkmatig deeg te vormen en laat het een uurtje rusten in de koelkast. “Ik maak dit soort deeg altijd in de keukenmachine: alles mixen, water toevoegen en er vormt zich vanzelf een bal!”

Meng ondertussen in een kom het fruit met de suiker, citroenrasp en Maizena. Vet de bakvorm goed in en verwarm je oven voor op 170 graden. Neem twee-derde van het deeg en rol het uit tot een dikte van ongeveer 3-4 millimeter. Bekleed hiermee de bodem en randen van je vorm. Snijd eventueel het teveel aan deeg weg bij de randen.

Gebruik je vers fruit? Bak dan de bodem eerst 10-15 minuten blind. Maak gebruik je bevroren fruit? Dan geft dit het eerste kwartier voldoende steun aan het deeg om te garen. Vul de vorm met het fruitmengsel. Versier de bovenkant met de rest van het deeg. Je kunt ook een dichte deegdeksel maken, maar prik dan wel een klein stoomgaatje ergens.

Bak in het geval van vers fruit de taart in 50 tot 60 minuten gaar, en als je fruit uit de diepvries gebruikt een kwartiertje langer.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.