Redactie
Redactie Dessertrecepten 1 apr 2014
Leestijd: 2 minuten

Kokospannenkoekjes met sinaasappel

De zomer is in aantocht en dus kunnen we weer onbeschaamd zomerse, exotische gerechtjes op tafel toveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze kokospannenkoekjes met sinaasappel van Angélique Schmeinck?

Bekijk hier de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Van tevoren
Begin het liefst ‘s middags al met het maken van de sinaasappelsaus. Snijd hiervoor met een scherp mes de partjes uit de sinaasappels. Rasp van één sinaasappel de schil en pers het sap van de overige sinaasappels uit (twee). Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het sap met de honing, rasp en vanille aan de kook en laat op laag vuur inkoken tot het licht stroperig is.

Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in parten van een halve centimeter dik. Bewaar ze afgedekt in de koelkast en druk met een mes de rest van het vruchtvlees van de pit. Bewaar dit in de vriezer voor een smoothie of om er ijs van te maken. Hak de pistache grof.

Meng de bloem met de suiker en het zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei erin. Schenk er geleidelijk de kokosmelk bij en klop met een garde tot een glad beslag. Doe dit maximaal een uur van tevoren.

Vlak voor het serveren
Verhit een scheutje olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag. Schep zoveel beslag in de pan zodat de bodem net bedekt is. Bak de ene zijde van de pannenkoek in ongeveer één minuut goudbruin. keer om en bak ook de andere kant goudbruin. Houd de pannenkoekjes warm tussen twee borden of in de oven op ongeveer vijftig graden.

Leg de pannenkoek op een (warm) bord. Verdeel er de sinaasappelpartjes en mango over. Verwarm de saus en lepel over het fruit. Strooi de pistache erover en bestuif een kan van het bord met poedersuiker.

Bron: 24Kitchen

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.