Gevulde kokosmakronen met chocolade

Culy 25 aug 2014 Dessertrecepten

Kokosmakronen zijn altijd een traktatie voor bij de thee of koffie. Deze gevulde kokosmakronen met chocolade  van Rudolph van Veen zijn net even iets specialer. Jum! 

Klik hier voor de bijbehorende video op de website van 24Kitchen.

Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng de suiker met de kokosrasp, eieren en eidooier. Schep met een ijsknijper bollen van het beslag en leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bollen een beetje plat. Bak de koekjes in de oven in ongeveer tien minuten goudbruin en gaar. Laat de kokosmakronen afkoelen.

Roer de boter glad met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng samen met de melk door de boter. Strijk een beetje vulling op de onderkant van een koekje en druk er een ander koekje tegenaan. Laat de koekjes tien minuten koud worden in de vriezer.

Smelt de chocolade au bain-marie en temper.  Doop hierin de koekjes voor de helft en laat ze uitharden.

138669.660x372

Voor 12 makronen:

Kokosmakronen

  • 250 gram suiker
  • 250 gram kokosrasp
  • 3 eieren
  • 1 eidooier

Vulling

  • 120 gram zachte roomboter
  • 220 gram poedersuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 theelepels melk

Chocoladelaag

  • 300 gram pure chocolade
Reageer op artikel:
Gevulde kokosmakronen met chocolade
Sluiten