Culy goes budget: sesam kip zoals bij de Chinees

Culy 24 aug 2014 Diner

Deze sesam kip van My Food Blog smaakt net zoals bij de Chinees, maar dan eigenlijk nog lekkerder en zonder allerlei smaakversterkers. En, bonus: voor deze gehele maaltijd (voor 2 personen) ben je maar € 5,31 kwijt. Per persoon dus nog geen € 2,66!

Maak een papje van het ei en 2 el maïzena. Roer het goed door, totdat het een egaal en glad papje is, zonder klontjes.

Voeg de kip hieraan toe en wentel deze compleet in het ei-mengsel. Laat het mengsel lekker intrekken in de kip.

Verhit intussen een koekenpan. Wacht totdat deze goed heet is en giet een flinke scheut arachide-olie in de pan. Doe nu de kom met de kip en het maïzena-papje in de pan en laat de stukjes kip aan alle kanten goed bruin en gaar worden. Don’t worry, het ei proef je straks echt niet meer, dus ook de losse stukjes ei kun je gewoon in de pan laten zitten.

Maak nu de saus. Meng daarvoor alle ingrediënten en roer goed door.

Wanneer de kip gaar is voeg je de saus toe. Zodra deze warm wordt zal de saus dik worden (en dat is lekker!). Voeg meteen de paprika toe en laat 2 minuten doorgaren. Blijf intussen omscheppen.

Serveer met witte rijst en een lekkere salade. Bijvoorbeeld deze frisse komkommersalade.

Voor 2 personen:

  • 300 g kip, in blokjes
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1 ei
  • Snufje zout en peper
  • Arachide-olie om in te bakken
  • 2 paprika’s, zonder zaadlijsten en in kleine blokjes

Voor de saus:

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 theelepel verse gember, geperst of fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel maïzena
Reageer op artikel:
Culy goes budget: sesam kip zoals bij de Chinees
Sluiten