Superfris: Hibiscus ijsthee

Culy 4 aug 2013 Drankjes

Gespot bij zowel sterrenrestaurants als Starbucks: ijsthee gemaakt van hibiscusbloemen. Heerlijk fris en zomers! En heel goed thuis te maken…

Doe de hibiscus en het kaneelstokje in een karaf of pan en voeg water toe. Dek af en zet een nachtje in de koelkast. Voeg de dag erop de honing of andere zoetstof toe, zeef de drank en serveer in een glas met ijsblokjes en een partje limoen. Je kunt de ijsthee een weekje (goed afgedekt) in de koelkast bewaren.

Voor 1 liter ijsthee:

  • 15 gram gedroogde hibiscusbloemen, te vinden bij natuurvoedingswinkels, boerenmarktjes of online. Je kunt in plaats van losse gedroogde bloemetjes ook 4 zakjes hibiscusthee of andere kruidenthee gebruiken.
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter koud water
  • 2 eetlepels honing of agavesiroop (of meer, als je van zoet houdt)
  • Partjes limoen
  • Ijsblokjes
Reageer op artikel:
Superfris: Hibiscus ijsthee
Sluiten