Redactie
Redactie Diner 6 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Salade van courgettelinten, ricotta en pompoenpitten

Dit leuke recept mochten we overnemen van Ann, van de blog Photo-Copy

Snijd de courgettes met een dunschiller in repen en bewaar in een kom. Maak een vingaigrette van de olijfolie, azijn, één eetlepel basilicum, peper en zout en meng met de courgettelinten. Zet tien minuutjes apart.

Doe de pitten in een pannetje, laat gedurende twee minuten bruin worden en zet ook apart. Roer vervolgens de rest van de basilicum en munt door de ricotta. Doe dit gedurende minstens twee tot drie minuutjes zodat de ricotta mooi romig wordt. Kruid met peper en zout.

Strooi de pitjes over de courgettes, en schep hier en daar een lepel ricotta op de linten. Serveer met nog enkele blaadjes basilicum.

Smakelijk!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.