Redactie
Redactie Dessertrecepten 10 mrt 2012
Leestijd: 1 minuut

Stroopwafel Baileys taart

Deze goddelijke stroopwafel Baileys taart komt van de toffe blog Lyntje.nl.

Doe 1.5 zakje van de koekkruimels in een kom en ‘crush’ ze even net zoals in een vijzel, zodat de kruimels wat fijner worden. Smelt de boter in een pannetje en voeg vervolgens de gecrushte koekkruimels toe. Roer dit goed door, en doe hierna een klein scheutje Baileys erbij om het geheel nog wat smeuïger te maken. Doe dit mengsel in een ronde springvorm, eventueel kan je de onderkant bekleden met bakpapier. Snijd 4 stroopwafels door de midden, en zet deze langs de rand van de springvorm. Laat de bodem even afkoelen in de koelkast.

Zet een bakkie espresso (of gewone hele sterke koffie, maar ongeveer 50 cc!), en doe dit samen met de Baileys in een pannetje.Verwarm het, maar laat het niet koken, dan kan er een vel op komen. Week de gelatineblaadjes een minuut of 3 in ruim koud water. Knijp het water goed uit de velletjes en voeg ze toe aan het koffiemengsel. Ze lossen vrijwel meteen goed op, en roer dit even goed door met een garde. Doe dit mengsel beetje bij beetje bij de vanilleyoghurt en roer het goed door. Als laatste spatel je de slagroom er door. Doe 1 deel hiervan op de bodem van de taart die in de koelkast staat.

Verspreid dan de andere 1.5 puntzak met koekkruimels erover, en top dit af met de rest van het yoghurtmengsel. Ik heb er een hart er op gemaakt door een sjabloon in het midden te leggen en de rest te versieren met cacaopoeder.

culy0002culy0003culy0001

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.