Chocoladetaart met glazuur van Bailey’s

Culy 7 mrt 2012 Dessertrecepten

Een heerlijk indulging recept van Caroline: chocoladetaart met glazuur van Bailey’s en witte chocolade. Oompff…

Verwarm de oven voor op 180 graden  boven-en onderwarmte en vet een springvorm van 24 centimeter in en beleg de bodem met bakpapier.

Doe alle ingrediënten, behalve de gesmolten chocolade, in een grote kom en meng met de elektrische handmixer tot je een romig mengsel hebt. Vouw de gesmolten chocolade door het deeg. Voeg eventueel, als je deeg te stijf is een beetje melk toe, het moet makkelijk van een lepel glijden.

Doe het deeg in de springvorm en bak 25 – 30 minuten in de oven,  controleer met een satéprikker of de taart gaar is. Haal de taart uit de oven en laat 5 minuten afkoelen, verwijder dan de rand  en laat verder helemaal afkoelen op een rooster. Snijd de taart horizontaal doormidden.

Maak het glazuur: meng de boter met de mixer  licht en romig, voeg de gesmolten en iets afgekoelde witte chocolade erdoor en voeg de Bailey’s toe en meng alles goed. Meng beetje voor beetje de poedersuiker erdoor.

Verdeel ongeveer een derde van het glazuur over een helft van de doorgesneden taart, leg de andere helft erop en strijk de rest met een paletmes over de taart. Versier eventueel met koffieboontjes of met iets anders.


  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels cacao
  • 1 theelepel instant espressopoeder (optioneel)
  • 175 g zachte boter
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 100 gram pure chocolade, gesmolten en iets afgekoeld

Voor het glazuur:

  • 125 gram zachte roomboter
  • 200 gram witte chocolade, gesmolten en iets afgekoeld
  • 50 ml Bailey’s
  • 240 gram poedersuiker
Reageer op artikel:
Chocoladetaart met glazuur van Bailey’s
Sluiten