Redactie
Redactie Inspiratie 25 okt 2013
Leestijd: 1 minuut

De Pumpkin Spice Mix, gewoon in de Nederlandse supermarkt

In Amerika is het een enorme rage: Pumpkin Spice Mix, waar niet alleen taarten en koekjes mee worden gebakken, maar zelfs latte’s mee worden opgefleurd. We kregen de afgelopen weken regelmatig de vraag of en waar je in Nederland deze kruidenmix kan kopen. Het antwoord: eigenlijk niet, maar ook weer wel!

De Pumpkin Spice Mix is dan misschien (bijna) nergens te vinden, maar onze Hollandse speculaaskruiden zijn praktisch hetzelfde!

gtin8712200946249_2d1 (LowRes_JPG)

Kijk maar:

In de klassieke Pumpkin Spice Mix zitten de volgende kruiden: cinnamon (kaneel), ginger (gember), cloves (kruidnagel), nutmeg (nootmuskaat) & allspice (piment). Piment, ook wel bekend onder de naam Jamaicapeper of nagelpeper, is in Nederland helaas niet overal te vinden. Zie hier voor meer informatie.

En wat zit er in de klassieke speculaaskruiden, ook wel koekkruiden genoemd? Kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, gember en kardemom. Bijna hetzelfde! En deze mix kun je in elke supermarkt vinden.

Speculaaskruiden

Veel plezier met bakken dit weekend, lieve culy’s!

Wil je jezelf opwarmen met een goddelijke Pumpkin Spice Latte? Klik dan hier voor het recept en vervang de kruiden door de mix.

5242301285_3a19654192_o

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.