Culy
Culy Recepten 23 augustus 2016

Sticky cinnamon buns

In september start een nieuw culinair tv-programma op Food NetworkBake met Anna Olson. Hierin maakt ze de lekkerste taartjes en andere zoetigheden. Om je alvast in de stemming te brengen, delen we een lekker bakrecept van Anna: sticky cinnamon buns.

Mix alle ingrediënten voor het beslag in een keukenmachine met de deeghaak tot alle ingrediënten zijn opgenomen. Kneed daarna nog 3 minuten met de hand door tot een gladde bal.

Als je het deeg  met de hand mixt, leg het deeg dan op een werkvlak en kneed het deeg totdat het glad is, ongeveer 5 minuten.

Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met plastic folie en laat het deeg rijzen tot het verdubbeld is, ongeveer 90 minuten tot 2 uur.

Doe de boter, bruine suiker en ahornsiroop in een sauspan en verwarm op matig vuur, roer totdat het is gesmolten en het mengsel borrelt. Giet dit in een ingevet bakblik van 23 x 33 cm en zet het eventjes opzij.

Roer voor de vulling de lichtbruine suiker en kaneel even door elkaar en zet opzij. Smelt de boter alvast.

Leg het gerezen deeg op een licht bestoven werkvlak en rol het uit tot een rechthoek van ongeveer 45 x 30 cm. Smeer het deeg in met de gesmolten boter en strooi de bruine suiker met kaneel eroverheen. Rol het deeg op via de lange zijde tot een rol. Snij deze rol in 12 stukjes. Leg deze plat in het bakblik waar de karamel al in zit.

Dek af met plastic of een theedoek en laat ongeveer een uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 165 graden. Haal het plastic of theedoek van de bakplaat en zet deze ongeveer 40 tot 45 minuten in de oven, totdat de cinnamon buns mooi goudbruin zijn. Laat de broodjes ongeveer 15 minuten in het blik afkoelen. De broodjes zijn het lekkerst op de dag dat ze gebakken zijn!

Bake_1028_Classic_Cinnamon_Sticky_Buns

Bake van Anna Olson zie je vanaf maandag 5 september om 17.00 uur op Food Network.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Sticky cinnamon buns
Sluiten