Redactie
Redactie Diner 8 feb 2016
Leestijd: 1 minuut

Zo braad je een kippetje in ‘t hooi

Dit heerlijke kippetje wordt in ‘t hooi gebraden, en wel in een prachtige Dutch oven van Combekk. Dit Nederlandse merk maakt geëmailleerde gietijzeren pannen van volledig gerecycled materiaal, bijvoorbeeld treinrails. Bijzonder, maar ook heel erg praktisch, want je kunt er perfect in bakken en braden.

Je maakt het kippetje zo. Maak een marinade van de verse kruiden, knoflook, zout en peper en twee eetlepels olijfolie. Wrijf de kip vervolgens goed in met deze mix. Bak de kip in olijfolie in de Combekk Dutch Oven tussen de 80 en 110 graden (op middelhoog vuur) tot deze rondom mooi bruin is.

Haal de kip vervolgens uit de pan en voeg een half glas witte wijn toe om de pan te deglaceren. Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg nu 2 tot 3 handen hooi toe in de pan tot de bodem mooi bedekt is. Steek hier vervolgens wat takjes tijm in.

Leg de kip in het hooi en bedek deze met nog wat hooi. Doe de deksel op de pan; hHet is belangrijk dat de pan goed gesloten is voordat deze in de oven gaat. Zet de pan nu 1,5 uur uur in de voorverwarmde oven op 180 graden.

De Combekk pannen zijn o.a. te koop bij kookwinkels, De Bijenkorf en Fonq.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.