Redactie
Redactie Eieren 19 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Zo bak je de perfecte hartige omelet

Een klassiek Frans omeletje in de ochtend: heerlijk. Maar wat dacht je van een hartige variant als lunch, met lekker veel groenten, kruiden en misschien wel kaas? 

Tips voor een hartige omelet

  1. Gebruik de meest verse, biologische vrije uitloopeieren die je kunt vinden. Hoe verser de eieren, hoe lekkerder de omelet!
  2. Je kunt bepaalde hartige ingrediënten al door de geklutste eieren mengen, zoals kruiden als peterselie, koriander of munt. ‘Grotere’ ingrediënten, zoals kaas, doperwtjes en spinazie, kun je beter op de omelet leggen als deze al half gebakken is. Vervolgens vouw je de omelet dubbel in de pan zodat alle ingrediënten aan de binnenkant komen te zitten. Samen gaar je alles dan nog een paar minuutjes door.
  3. Houd het simpel: probeer niet meer dan 2 of 3 ingrediënten toe te voegen. Dan wordt de omelet té vol, te droog en verlies je de luchtige textuur.
  4. Gebruik altijd een pan met anti-aanbaklaag. Voor een hartige omelet gebruiken wij graag wat olijfolie of zonnebloemolie om in te bakken, in plaats van roomboter.
  5. Vergeet de peper en zout niet! Essentieel voor een hartig omeletje.
  6. Houd altijd wat verse kruiden achter om over je omelet op het bord te strooien, vlak voor het opdienen.

Lekkere recepten voor hartige omelet

Een klassieker: een hartige omelet met spinazie, tomaatjes en alfalfa. Deze hartige omelet met spinazie en feta lijkt er op, maar is lekker extra zout door de feta.

Deze zomerse omelet met koriander, avocado en tomaat kun je natuurlijk het hele jaar door maken.

En heb je restjes pulled pork over? Maak dan deze omelet met pulled pork en bosui.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.