Soep van groene groenten van Nigel Slater

Als je weet dat er verse currypasta, voorjaarskool en asperges doorheen deze soep gaan, dan weet je dat dit geen doorsnee groene groentesoep is. Eigenlijk had je dat ook al kunnen weten als je weet dat de beroemde Nigel Slater het recept heeft bedacht. Het recept maakt deel uit van zijn nieuwe boek Greenfeast en wij mochten het delen.

Volle, imponerende smaak. Machtig maar gezond.”, aldus Nigel Slater over dit recept. Klinkt als iets wat we vanavond nog in onze kookpotten willen hebben!

Nigel Slater is één van de bekendste culinaire schrijvers van Groot-Britannië. Misschien ken je hem al van zijn beroemde kookboeken, zoals Keukendagboek, Aan tafel en Culinair Winterdagboek

Het recept dat we vandaag met je delen, vind je ook terug in zijn nieuwe boek Greenfeast – 50x snel & vega: uitgegeven in een speciale € 10,- editie met een bundeling heerlijke recepten van Nigel. Wij weten alvast wat we moeten vragen voor Kerstmis…

Ook interessant: 5 essentiële kooktips van Nigel Slater

Soep van groene groenten
Bron: © Jonathan Lovekin

Zo maak je de soep van groene groenten

Rooster voor de currypasta de witte peperkorrels en het korianderzaad twee tot drie minuten in een kleine droge koekenpan met antiaanbaklaag en schud ze in een foodprocessor.

Voeg een halve theelepel zeezout, het geelwortelpoeder, de fijngehakte stengels citroengras, de gepelde tenen knoflook, de geschilde en gekneusde gemberwortel, de chilipepers, arachideolie en een handvol koriandersteeltjes en -worteltjes toe.

Mix alles tot een grove puree. U kunt deze currypasta enkele dagen in de koelkast bewaren, bedekt met een laagje olie om uitdrogen te voorkomen.

Roerbak in een diepe pan drie volle eetlepels currypasta dertig seconden in een eetlepel olie tot hij geurt. Roer er tweehonderd milliliter groentebouillon, tweehonderdvijftig milliliter kokosmelk, een eetlepel vissaus en twee eetlepels limoensap door.

Verwijder het houtige deel van de asperges en dop de tuinbonen en doperwten. Doe de groenten in de bouillon en laat alles vijf tot zes minuten pruttelen.

Roer de voorjaarskool erdoor. Maak de soep af met een snuf suiker, de vissaus, sojasaus en nog wat meer limoensap.

Greenfeast van Nigel Slater

Greenfeast – 5- x snel & vega van Nigel Slater (Fontaine Uitgevers) is nú te koop voor € 10,- euro.

Meer vega soepjes?

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Soep van groene groenten van Nigel Slater
Sluiten