Redactie
Redactie Recepten 5 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Pompoensoep met sambal en vegetarische Gehacktballetjes

Soep met ballen, maar dan vegetarisch. Dát nemen we heel letterlijk in dit recept. Deze pompoensoep krijgt namelijk lekker veel smaak en pit door een schepje sambal. Ook voegen we vegetarische Gehacktballetjes van de Vegetarische Slager toe. Zo lekker, dat een dagje vegetarisch eten wel héél makkelijk wordt.

Vega pompoensoep

Een recept als dit maakt het niet alleen lekker om een dagje vegetarisch te eten, maar ook heel easy. Je soepje staat namelijk binnen 30 minuten op tafel. En o, die vegetarische Gehacktballetjes: die zijn zó lekker, dat je je afvraagt waarom je nog gewoon gehakt zou eten. Zo’n lekker vega gerecht heeft namelijk alleen maar voordelen. En dat voelt goed.

Tip! In plaats van vegetarische Gehacktballetjes kun je ook kikkererwten (blik 400 gram) over de soep verdelen. Rooster eerst even op 200 ̊C ca. 30 min. in de oven.

Dit recept vind je ook terug in het receptenboekje ‘De Vega Favorieten van Nederland’ dat iedere deelnemer van de Nationale Postcode Loterij in november 2019 ontvangt. Met de campagne DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH willen de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever laten zien hoe makkelijk het is om een vertrouwd gerecht vegetarisch te maken. In het boekje vind je dan ook de favoriete recepten van Nederland, maar dan een keertje zonder vlees. Kook je mee?

Vegetarische pompoensoep
Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Schil de penen. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd de penen en pompoen in stukken van 2 cm.

2. Verhit de helft van de olie in een soeppan en bak de winterpeen en pompoen 5 min. op middelhoog vuur. Voeg 1 liter water en de bouillonblokjes toe en laat 15 min. koken. Neem van het vuur en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met de sambal en voeg eventueel meer toe naar smaak.

3. Verdeel ondertussen de broodjes over een ovenrooster en bak ca. 7 min. in het midden van de oven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Gehacktballetjes in 5 min. rondom bruin.

4. Halveer de broodjes. Verdeel de soep over 4 kommen en verdeel de Gehacktballetjes over de soep. Serveer met de broodjes en kruidenboter.

Geef er een Culy-twist aan!

Je kunt natuurlijk ook nog variëren met dit lekkere recept. Een paar tips:

  • Bak specerijen mee met de winterpeen en pompoen, zoals mosterdzaad, karwijzaad en komijn. Daar word je soep lekker geurig van!
  • Bewaar de pompoenpitten en rooster ze, om als krokante topping over de soep uit te strooien. Dat doe je zo.
  • Vervang de pompoenbroodjes door naanbrood en serveer met yoghurt waar je nog wat sambal doorheen roert. Lékker.

DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH

DOE MAAR LEKKER VEGETARISCH is een initiatief van de Nationale Postcode Loterij met Albert Heijn en Unilever als partners om mensen te inspireren eens vaker te kiezen voor een vegetarisch alternatief. Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij ontvangen een cadeaukaart t.w.v. € 12,50 waarmee ze t/m 17 november een vegetarische maaltijd kunnen halen bij Albert Heijn. Meer info: www.doemaarlekkervegetarisch.nl.

De vergunning voor de loterij is afgegeven door de Kansspelautoriteit onder kenmerk 10233 d.d. 23/12/2016.

Vegetarische pompoensoep met vega gehaktballetjes
Fotografie: Nancy van Batenburg voor Culy


Advertisement

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

In samenwerking met de Nationale Postcode Loterij, Albert Heijn en Unilever