Pittige wortelsoep met brood

Culy 21 jul 2015 Diner

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: pittige wortelsoep met brood.

Rooster het brood in een oven of broodrooster. Rasp de gember, snipper het uitje en de knoflook, snijd de bospeen in plakjes en pers de sinaasappel.

Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gember met de ui vijf minuten en roer af en toe. Voeg de bospeen en knoflook toe en bak kort mee. Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan.

Breng de soep aan de kook en laat een kwartier zachtjes doorkoken tot de bospeen gaar is. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met peper en zout.

pittige-wortelsoep-met-brood

Voor 4 personen:

  • Verse gember (ongeveer een centimeter)
  • 1 kilo bospeen
  • 8 sneetjes wit brood
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 700 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 sinaasappel
Reageer op artikel:
Pittige wortelsoep met brood
Sluiten