Redactie
Redactie Diner 21 jul 2015
Leestijd: 1 minuut

Pittige wortelsoep met brood

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: pittige wortelsoep met brood.

Rooster het brood in een oven of broodrooster. Rasp de gember, snipper het uitje en de knoflook, snijd de bospeen in plakjes en pers de sinaasappel.

Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gember met de ui vijf minuten en roer af en toe. Voeg de bospeen en knoflook toe en bak kort mee. Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan.

Breng de soep aan de kook en laat een kwartier zachtjes doorkoken tot de bospeen gaar is. Pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Roer het sinaasappelsap door de soep en breng op smaak met peper en zout.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Pittige wortelsoep met brood
Sluiten