Culy Homemade: tomatensalade met vitello tonnatosaus
Vitello tonnatosaus vormt de ideale ondergrond voor een zomers bordje tomaatjes. Daarmee is deze tomatensalade perfect als zomerse lunch, nu die glimmende groenten op hun best zijn. Lekker met wat gegrild zuurdesembrood en met een koel glas witte wijn.
Vitello tonnatosaus is een gebonden saus op basis van tonijn, eidooiers, zuur en mosterd. In de Italiaanse keuken is de combinatie van de saus en kalfsfricandeau het bekendst. Erg lekker, maar ook tomaten en tonijn blijken een gouden duo.
Tomatensalade met vitello tonnatosaus
Maak eerst de vitello tonnatosaus. Doe daarvoor de inhoud van het blikje tonijn met de eidooiers, de mosterd en het vocht van de kappertjes in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde, romige massa. Tip: de saus lukt het beste wanneer je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Verdeel de vitello tonnatosaus over borden. Strijk mooi uit met de achterkant van een eetlepel. Schik de tomaten daar speels bovenop. Maak de tomatensalade af met wat verse oregano en met grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Lekker met wat in boter gebakken zuurdesembrood.
Meer makkelijke salades?
- Culy Homemade: kip-kimchisalade met komkommer en omelet
- Culy Homemade: tomatensalade met mango en Vietnamese dressing
- Komkommer-wakamesalade uit Cocina Nikkei (+ video!)