Gehaktballetjes met bloemkoolstoemp van ZTRDG

Culy 23 sep 2016 Recepten

Elke week delen we een lekker recept van onze vrienden van ZTRDG.NL. Deze keer: gehaktballetjes met bloemkoolstoemp. Ja, da’s Vlaams voor stamppot.

Schil de aardappels, snij ze in gelijke stukken en kook ze in gezouten water in circa 20 minuten gaar. Snij de bloemkool in roosjes, voeg halverwege toe en kook 10 minuten mee.

Snipper de ui fijn en meng samen met het gehakt, mosterd, broodkruim en breng op smaak met zout en peper. Snij de komkommer in linten. Snij de dille fijn en meng met de komkommer, azijn en olie. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Vorm balletjes van circa 3 cm doorsnede van het gehaktmengsel en bak rondom bruin in olie op middelhoog vuur. Giet de bloemkool en aardappels af. Voeg de melk en boter toe en stamp tot al het vocht is opgenomen. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met de gehaktballetjes en komkommersalade.

0008734_gehaktballetjes-met-bloemkoolstoemp

Op ZTRDG.NL vind je heerlijke recepten van seizoensgebonden en vaak biologische producten. Bestel met één klik een recept of doe je boodschappen direct vanuit je luie stoel. Knettervers (vandaag bezorgd is gisteren geoogst!) wordt alles bij je thuisbezorgd. 

Voor 4 personen:

Voor de bloemkoolstoemp:

  • 1 bloemkool
  • 1 kilo iets kruimige aardappels
  • 100 gram roomboter
  • 100 ml volle melk
  • Zout en peper

Voor de salade:

  • 1 komkommer
  • 1 bosje dille
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Voor de gehaktballetjes:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 kleine rode ui
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 4 eetlepels broodkruim of paneermeel
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Gehaktballetjes met bloemkoolstoemp van ZTRDG
Sluiten