Redactie
Redactie Recepten 27 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Vietnamese rijstnoedelsalade

Deze Vietnamese rijstnoedelsalade is een perfecte basis voor een uitgebreide maaltijd, of eet hem snel als lunch. Als dressing gebruik je nuoc cham, de verfrissende dipsaus die je door heel Vietnam tegenkomt.

Onze versie van de salade is heel basic, en je kan er nog veel meer aan toevoegen als je wil. Je kan wat little gem of kropsla toevoegen, je restjes kip van de vorige avond er in verwerken of het geheel nog even besprenkelen met wat geroosterde pinda’s.

Wil je de salade écht vegetarisch maken, vervang de vissaus dan voor wat sojasaus en/of worcestershiresaus.

Hoe je de rijstnoedels klaarmaakt hangt af van de dikte van de noedel, lees dus voordat je begint goed wat er op de verpakking staat. Sommige dikkere noedels moeten namelijk eerst worden geweekt in koud water voordat je ze gaart.

Aan de slag

Maak de saus door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren tot de suiker is opgelost. Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking, giet ze af en laat er koud water overheen stromen. Zo garen ze niet door en koelen ze meteen af.

Snijd de bosui in dunne ringetjes, rasp de wortel en snijd de komkommer in dunne plakken. Hak de koriander en de munt fijn. Doe de noedels in een kom die groot genoeg is om goed te husselen. Voeg de saus en de rest van de ingrediënten toe en roer alles goed om.

Vietnamese rijstnoedelsalade

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.